Servicii de legătorie


Legarea unităţilor arhivistice (dosarelor) în coperţi, inscripţionarea elementelor de cotă, numerotarea şi certificarea acestora. Legarea acestora se face astfel încât să nu fie afectate documentele din cadrul acestuia, astfel încât să poată fi citite textele, rezoluţiile, antetele, semnăturile şi orice alte date şi informaţii oferite de documente.  Serviciile de legatorie documente oferite de ARQUIVO respectă standardele impuse de legislația în vigoare:
 • Documentele primite în vederea executării serviciului arhivistic de legatorie sunt verificate și aranjate în șablon special, conform formatului și dimensiunilor acestora.
 • Sunt eliminate clamele, clips-urile, agrafele de birou precum si alte notite care nu fac obiectul pastrarii si conservarii.
 • Se vor indrepta marginile rupte sau indoite ale documentelor, iar daca dimensiunea acestora depaseste formatul sablonului se vor plia corespunzator.
 • Documentele din fiecare dosar sunt legate în 4-5 puncte cu sfoara speciala de legătorie, aplicandu-se coperti de carton (duplex sau mucava), pentru a asigura citirea completă a textului.
 • Dosarele nu trebuie sa depaseasca 250 de file, în caz contrar se vor constitui mai multe volume.
 • Fiecare dosar va conține înscrisuri pe partea frontală și pe cotor cu privire la conținut, termenul de păstrare, numărul și volumul unic, anul la care face referire.
 • Dosarele finalizate în urma procesului de legătorie vor fi predate departamentului de arhiva, care va raspunde de ele pe toata perioada de păstrare.
 • Introducerea/scoaterea documentelor din arhivă se face de personal calificat în meseria de arhivar, doar prin completarea registrului de evidență a arhivei.
  În afara respectării stricte a standardelor de legătorie, va garantam atenție la detalii și rigoare în aplicarea cerințelor specifice ale companiei.
  Produsele folosite în derularea activităţii de arhivare şi legătorie sunt produse de înaltă calitate care vor satisface cerinţele dumneavoastră.